Grčija

Prednovoletni vrelci

Pa smo pri zadnji blog objavi letos! Lansko novo leto si nisva niti predstavljala, da bomo tudi naslednje novoletne praznike preživeli v našem brlogu. Upala sva samo, da nama bo uspelo videti kaj več od Španije, na koncu pa smo v letošnjem letu obiskali 19 držav! Je kar težko verjeti, da nam je kljub vsem omejitvam in spreminjajočim se planom to uspelo. Priti s skrajnega juga Evrope na skrajni sever bi se nama zdela že velika pustolovščina brez dodanega korona faktorja. No, preden vam zaželim vse lepo v prihajajočem letu, naj vam najprej zaupam, še kje se lahko v mrzlih zimskih dneh v Grčiji super pogrejete.

Vrelci Termopile

V bližini le-teh, je vrelcev sicer kar nekaj, a so ti daleč najbolj obiskani in znani. Midva sva se odločila tja zapeljati na lepo sončno popoldne. Kot že ničkolikokrat do sedaj sva spet prebrala ogromno komentarjev o morebitnih vlomih, zato sva kamper parkirala tik ob najvišjem vrelcu (38.792455, 22.525703), da sva ga lahko tudi med kopanjem imela ves čas na očeh. V bistvu sva imela privat bazenček direktno zraven najinega vhoda, kar se nama je zdelo kar prelepo, da bi bilo res. No, kmalu se je izkazalo, da res ni vse tako lepo kot je sprva izgledalo. Celotna reka se namreč nahaja tik pod hribom, kar pomeni, da sonce zelo kmalu zaide. Midva sva tja prispela ob 15ih, sonca pa že dolgo ni bilo več. Ker je v brlogu hitro postalo hladno, sva takoj po kosilu skočila v tople vrelce. Uf, sploh ne veste, kako zelo tople! Voda ima okrog 40 stopinj, kar se niti ne sliši tako toplo, kot v resnici je. Sama sem zelo premražen tip človeka, zato je kar težko verjeti, da sem v vodi zdržala le par minut. Dejansko sva se v vodi potila, zato sva pol časa presedela na zidku med bazenčkom in nadaljevanjem reke. No, po kakšne 15-20 minutah, ko sva bila že res sproščena in že skoraj odšla nazaj v kamper, pa se nama je pridružilo ogromno ljudi. Ob reki je namreč zgrajen begunski kamp, katerega prebivalci se seveda radi namakajo v najinem (do takrat) privat bazenu. Tako nas je bilo kar naenkrat morda 15, prihajati pa so začeli tudi kopalci z avtomobili. Tako tudi pri kamperju ni bilo nobenega miru, zato sva se odločila, da se zaradi pomanjkanja sonca, miru in močnega vonja po žveplu, že isti dan odpraviva naprej. Moram sicer dodati, da naju je topla voda tako sprostila, da sva ob 21ih že veselo spala. Vrelce zato vsaj za dnevni obisk res priporočava, saj je kar težko verjeti, da tako topla voda pride iz zemeljskih globin. Verjemite, da boste sproščeni kot še nikoli.

To pa je tudi vse kar sva v prejšnjem tednu videla, zato je čas, da vam v novem letu 2022 zaželimo le vse najlepše. Midva si od vsega najbolj želiva, da bi bili naslednje novo leto besedi »korona« in »covid« le bežen spomin. Verjamem, da si tega želi tudi marsikdo od vas, zato vam res srčno želimo, da se vam tokratna novoletna želja uresniči! Seveda pa vam v prihajajočem letu želimo tudi veliko dogodivščin in prijetnih trenutkov, ki se vam bodo za vedno vtisnili v spomin! Upamo, da nas boste še naprej spremljali in spodbujali. Na tem mestu bi se tudi zahvalila vsem, ki ste ob nama že celotno popotovanje. Res si nisem mislila, da bom več kot 1 leto praktično vsak teden pisala nove objave, zato hvala vsem, ki jih pridno berete!

Lepo praznujte in se slišimo v prihodnjem letu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *