Španija

Nenavaden novoletni obisk

Letošnje novo leto sva preživela nekoliko drugače kot ponavadi. Na plaži, na toplem, na jugu Španije, ob polnoči v puloverju. Bilo je res super.

Par dni pred novim letom, sva bila parkirana na neki plaži malo južneje od Málage, ko se je poleg naju parkiral kombi z irsko registracijo. Ker sva se lani imela na Irskem res fino in, ker veva, da so Irci najprijaznejši narod kar sva jih do sedaj spoznala, sva seveda morala spoznati tudi njiju. Ker smo se že takoj ujeli, smo večer preživeli skupaj ob pivu ali dveh. Naslednji dan smo se zato dogovorili, da tudi novo leto preživimo skupaj.

Praznovali smo ga na lepi plaži Playa de Santa Clara (koordinate: 36.208583, -5.325527), ki je praktično že skoraj pri Gibraltarju. Je zeeelo dolga peščena plaža, po kateri se redno sprehajajo sprehajalci psov in jahači na konjih. Je precej odmaknjena od mesta in, ker je tako dolga lahko vsak najde svoj kotiček. Mi smo svoje brloge parkirali skupaj in se ob pogledu na Maroko in Gibraltar poslovili od starega (nenavadnega) leta. Večer je minil prijetno, sploh zato, ker smo proslavljali novo leto kar 3x: najprej latvijskega (punca je namreč iz Latvije), nato španskega/slovenskega in uro kasneje še irskega. Španski je bil seveda najpomembnejši, zato smo odšli na plažo in opazovali ognjemete, ki so pokali vsaj pol ure. Bilo je res zanimivo, saj se je zdelo kot, da Španci in Gibraltarci med seboj tekmujejo kdo bo imel lepši ognjemet. Mi smo se odločili, da so imeli Gibraltarci lepšega 😀. No, poleg ognjemeta pa smo opazovali še nekaj drugega. Praktično točno ob polnoči, se je zelo blizu nas prikradla lisička. Sicer se pri nas ni zadržala dolgo, a vseeno nam je polepšala prve trenutke novega leta. Nato smo se vrnili nazaj v camper in pričakali še irsko novo leto. Po še nekaj spitih kozarcih šampanjca, smo se okrog 3h odpravili spat.

Z največjim veseljem bi vsako novo leto in 1. januar preživela tako, kot smo ga preživeli tokrat. Zjutraj sva z Rokom vstala, pojedla obilen zajtrk, jaz sem odšla na dolg sprehod po plaži s Šnofko, kjer je seveda uživala ob metanju žogice, nato smo se spet malo podružili, večino dneva seveda lenarili kot se za 1. januar spodobi in zvečer zaključili dan z igranjem družabnih iger. Bil je, za razliko od običajnih začetkov leta v Sloveniji, prekrasen sončen dan brez oblačka. Kar težko si je predstavljati, da bi bila doma, v mrazu, snegu in striktno policijsko uro ob 9ih zvečer. Španci so namreč za božični in novoletni večer policijsko uro podaljšali na 1.30 zjutraj. Tako so se lahko poveselili vsi in se v dobrem vzdušju poslovili od za marsikoga depresivnega leta 2020.

Moram reči, da je bil res lep začetek leta in upam, da se bo to vzdušje nadaljevalo skozi celotno leto. In seveda, da bomo lahko preživeli še veliko novih let na plaži.

P.S. če te zanima kako sva se imela lani na Irskem, si lahko tukaj ogledaš kratek video 😀

Pa se slišimo prihodnjič…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *