Francija

Potovanje po Evropi

Smo Nastja, Rok in psička Šnofka ter z avtodomom potujemo po Evropi.

Kako smo do ideje prišli?

Čeprav z Rokom že nekaj let zelo rada potujeva z avtodomom, pa sva se za to konkretno potovanje odločila, ko sva lani januarja posvojila Šnofko. Z avtodomom jo lahko povsod vzameva s seboj, vsakega potovanja pa se zelo razveseli. Lanskega avgusta smo se za mesec odpravili na Irsko, kjer je preganjala ovce, lovila žogico po travnikih, se kopala na peščenih plažah in na splošno zelo uživala. To nama je bila potrditev, da lahko uresničiva najino veliko željo – po končanem faksu si vzeti nekaj časa “zase” in odpotovati za dlje časa.

Dva študenta in avtodom?

Avtodom je družinski, zato sva si ga za daljše obdobje od staršev “sposodila”. Ker pa je star že skoraj 20 let, sva ga pred potovanjem malce renovirala in pomladila.

Kam imamo namen iti?

Hm, v bistvu ne vemo natančno. Plan je preživeti zimo v Španiji in na Portugalskem, nato pa se pomikati proti vzhodu/severu Evrope. Če nam bodo to trenutne covid razmere dopuščale pa lahko le držimo pesti!

Kdaj se nameravamo vrniti?

Tudi glede tega še nismo prepričani. Verjetno takrat, ko nam zmanjka denarja 😀.

Zakaj smo se odločili potovati prav sedaj?

Zato, ker se nam zdi, da nima smisla sedeti doma in čakati, da virus mine. Bolje, da se izoliramo v avtodomu in uživamo v občudovanju lepot sveta 😀.

Več zanimivih zgodb pa v naslednjih objavah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *