Uncategorized

Irska s psom

Dežela nasmejanih ljudi, ovc, dobrega piva in nepozabnih razgledov.

test alt text
Slieve League Cliffs

Irska je pravi raj za potovanje s psom – ima dolge peščene plaže, velikanske zelene travnike in ljudi, ki imajo pse nadvse radi.

  • Pot do Irske – trajekt
  • Najcenejša opcija in najhitrejša opcija za potovanje na Irsko se nam je zdela povezava Cherbourg – Dublin s trajektno družbo Irish Ferries. Trajekt vozi približno 17 ur (odvisno sicer od vremenskih razmer) ter je v avgustu 2019 stal 750€ (povratna vozovnica) za 7,5m dolg avtodom, 3 osebe in 1 psa (pes je stal 90€).

    Pravila na trajektu so glede psa precej striktna. Le-ta mora biti v boksu, kateri je zagotovljen že na trajektu samem. V enem izmed nadstropij se namreč nahaja soba, katera je namenjena samo boksom za prevoz živali. Velikost boksa moraš rezervirati že preko interneta, pri čemer pa velja previdnost. Pridržujejo si namreč pravico premestitve psa v manjši boks, če ocenijo, da je rezerviran boks za psa prevelik. Razlike v ceni ne vračajo. Ko svojega psa oddaš, dobiš urnik 4 obiskov tvojega štirinožnega prijatelja. Ob tistih urah namreč odklenejo sobo z boksi, psa lahko spustiš iz boksa ter ga pelješ “na sprehod”. To pomeni, da lahko potrebo opravi na palubi med parkiranimi avtomobili.

    Prav pride, da psu v boksu pustiš kakšno kost in toplo odejo, saj je boks aluminijast, poleg tega pa je v sosednjih boksih lahko precej “glasnejših” psov ????

    test alt text
    Šnofka in ostali kužki v boksih
    test alt text
    Sedeži na trajektu
    • Pubi
    • V pubih s Šnofko nismo imeli nobenih težav. Irci so nasmejani ljudje, ki imajo v večini tudi svoje pse (predvsem pasmo Border Collie za pašnjo ovc), zato so do psov precej bolj tolerantni kot Slovenci ????. Če je pes vzgojen, gre lahko v večino pubov. Z nami ni smela edino v pub v Dublinu, kjer so zvečer v živo igrali irski glasbeniki in je bilo posledično res zelo veliko ljudi.

      • Kampi
      • V mesecu dni na Irskem smo sicer obiskali le 5 kampov, zato težko trdim, da slednje velja za vse irske kampe. Kljub temu pa nas je zelo presenetilo, da je bilo v vseh 5 kampih bivanje za psa brezplačno.

        • Naravne znamenitosti
        • Za potovanje na Irsko se ponavadi odločijo ljubitelji narave, saj ponuja neskončno nepozabnih razgledov ter naravnih znamenitosti. Prav zato je zelo primerna za potovanje s psom, saj si skoraj vse znamenitosti lahko ogleda tudi kuža!

          test alt text
          The Dark Hedges
          test alt text
          Giant’s Causeway

          Torej: če želiš potovati s psom v avtodomu, je Irska prava izbira!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *